Neil Peart, legendarul baterist al trupei Rush, a încetat din viață

0
639

Neil Peart, o adevărată legendă a rockului, a fost răpus de cancer la vîrsta de 67 de ani, pe 7 ianuarie.

Peart a fost, începând din 1974, bateristul trupei Rush. Compozițiile sale au dezvăluit, de-a lungul timpului, un muzician complex care a reușit să îmbine perfect virtuozitatea instrumentistului cu rafinamentul compozitorului. El era principalul autor al versurilor pentru cele mai multe dintre piesele trupei.

De-a lungul întregii sale cariere a continuat să exploreze, căutând sonorități noi, inovațiile sale tehnice și stilistice făcând să fie mereu comparat cu legende ale rockului preum John Bonham, Ginger Baker sau Keith Moon, dar și cu muzicieni de jazz precum Buddy Rich sau gene Krupa. Peart a continuat, de altfel, să cânte, în diverse formule, alături de mari muzicieni de jazz.

Dincolo de calitățile sale de poet, ilustrate perfect prin calitatea versurilor cântecelor trupei, Peart a publicat mai multe volume de însemnări de călătorie extrem de bine receptate atât de cititori, cît și de critică.

Pe prima pagină a site-ului nostru, la secțiunea video, veți putea găsi un interesant documentar dedicat acestui mare muzician.