Audierea miniștrilor cabinetului Orban 2: Cîțu și Alexe aviz negativ

0
326

Vreme de trei zile vor avea loc,în Parlament,  audierile miniștrilor propuși pentru ceea ce ar trebui să devină cel de al doilea guvern Orban.

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă este primul membru al Cabinetului Orban 2 care a fost avizat pozitiv, luni, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Un număr de 12 aleşi au votat favorabil, în timp ce PSD s-a abţinut la vot.

Costel Alexe, propus pentru Ministerul Mediului, a primit azi aviz negativ în Comisiile de mediu din Parlament. Alexe este al doilea ministru din Guvernul Orban 2 respins, după Florin Cîţu. Parlamentarii nu i-au mai acordat încrederea lui Costel Alexe pentru Ministerul Mediului. Membrii Comisiilor de mediu ale Camerei Deputaţilor şi Senatului l-au avizat negativ pe Costel Alexe, care ar fi vrut să ajungă ministru în Guvernul Orban pentru a doua oară. 15 parlamentari l-au susţinut pe Alexe, în timp ce 17 au votat împotrivă.

A existat şi o abţinere. La învestirea Guvernului Orban 1 Costel Alexe a primit vot favorabil în comisie.

Florin Cîţu a primit aviz negativ pentru portofoliul Finanţelor Ministrul desemnat Florin Cîţu a primit, luni, aviz negativ din partea Comisiei economice şi de buget-finanţe din Parlament. Audierea în Comisie a fost marcată de scandal şi hohote de râs, la fel ca în urmă cu patru luni.

Audierea ministrului desemnat Florin Cîţu a fost marcată de scandal. Cîţu a fost întrerupt de mai multe ori de senatori şi deputaţi, care au izbucnit în râs de câteva ori. Fostul ministru PSD Eugen Teodorovici a fost din nou „actorul principal”. Deşi a cerut ca audierea sa să fie civilizată şi să nu existe derapaje ca cele de la audierea din octombrie, când în sală s-au făcut semne şi remarci obscene, social-democraţii şi aliaţii lor l-au şicanat pe Florin Cîţu.

Ministrul desemnat a fost acuzat de Daniel Zamfir, că vrea să scutească prin OUG băncile pentru locuinţe de la plata unor sume pe care sunt obligate să le achite, în vreme ce Eugen Teodorovici a vorbit aproape jumătate de oră, dând sfaturi în loc să pună întrebări, cum cere cutuma parlamentară în acest caz.