Ciolacu: Proiect de lege prin care părinții își pot lua liber de la serviciu pentru a sta acasă cu copiii

0
320

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că joi, în Parlament, va fi votat în procedură de urgență proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor.

Mai mult, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme.

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va vota în regim de urgență toate măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului.” De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente și materiale sanitare și asigurarea finanțării acestora”, a spus Ciolacu.

O altă măsură anunțată de președintele PSD este aceea că partidul va susține în Parlament și în comunitățile conduse de aleși locali PSD toate măsurile menite să contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus.

”PSD a făcut un apel repetat la responsabilitate politică din partea tuturor partidelor pentru ca România să aibă cât mai puțin de suferit din cauza coronavirusului”, a mai spus Marcel Ciolacu.