Festivalul International „Shakespeare”, de la Craiova a fost anulat din cauza coronavirusului

0
562

A XII- a editie a Festivalul International „Shakespeare”, de la Craiova, era programata sa aiba loc in perioada 23 aprilie – 4 mai.

Reprezentantii institutiei au anuntat, joi, ca festivalul, care trebuia sa reuneasca artisti din Franta, Marea Britanie, Rusia, China, Coreea de Sud, Japonia, Africa de Sud si alte tari din Europa, se amana cu un an.

Directorul artistic al Teatrului National „Marin Sorescu” Craiova, organizatorul principal al festivalului, Vlad Dragulescu, a scris despre decizie pe pagina sa de Facebook.

„Shakespeare s-a apucat serios de treaba. Face curat, dezinfecteaza, se spala pe maini des, nu-si atinge nici fata si din acest motiv ne-a transmis ca nu mai vine la Craiova anul acesta. Ne sfatuieste sa fim prudenti si sa avem grija unul de altul si ne promite ca deja face pregatiri intense pentru la anul”, scrie Dragulescu.

Prima editie a Festivalului International Shakeaspeare a avut loc in 1994, dupa modelul marilor festivaluri internationale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal.