Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor să poarte mască la şcoală. Anunţul neaşteptat făcut de Raed Arafat

0
260

Medicul Raed Arafat, şeful DSU, spune că este foarte important ca elevii să poarte mască de protecţie şi subliniază faptul că este esenţial modul în care au fost învăţaţi acasă. În cazul în care copiii nu vor respecta regula, sunt sancţiuni.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, insistă că este nevoie de reguli clare la începutul şcolii, iar un elev care refuză să poartă mască trebuie să fie dat afară din clasă și să stea pe hol.

„Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele şase luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”, a spus medicul Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Numai dacă elevii vor fi informaţi despre regulile impuse în pandemie şi le vor respecta, vom putea ajuta la limitarea răspândirii acestui virus. De aceea, din prima zi de şcoală, elevilor le trebuie explicate regulile.

 

„Și poate mai ales pentru copiii mici trebuie să le fie explicat într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie. Cu certitudine profesorii știu cum să facă acest lucru. Este important cum educi copiii de la prima oră.

Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început, dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explice cândva în cursul zilei, deja se pierde încet încet controlul și posibilitatea de a-i face pe copii să respecte aceste reguli.

În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă. Reducerea numărului de elevi la noi este foarte greu de implementat, dar nu imposibil”, a precizat Arafat.

Două şcoli din Capitală se închid chiar înainte de deschiderea anului şcolar, având în vedere că ele încep cu un scenariu roşu, care se aplică în această perioadă de pandemie de coronavirus.

(Antena 3)